Soja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Soja është bimë barishtor fruti i së cilës shërben si ushqim. Për të parën herë është mbjellë në arat kineze rreth viti 2700 p.e.sonë.Ai konsumohet 4714 vjet farat e sojes permbajne 30-50% proteina 25% karbohidrate dhe 15-20% yndyra Koha me e pershtashme per mbjellje eshtë kur temperatura arrin 10-12°c D.M .