Sokoli dhe Shqiponja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sokoli dhe Shqiponja është film i vizatuar propagandues për partizanët i metrazhit të shkurt për fëmijë, i prodhuar nga kinostudioja Shqipëria e Re më 1978. Sokoli dhe Shqiponja është përgatitur nën skenarin e Muharrem Skenderit, regjinë dhe vizatimet i ka bërë Vlash Droboniku, ndërsa për operatore është angazhuar Tomi Vaso. Muzikën e filmin e ka kompozuar Gazmend Mullahi, montazhin Elsa Bushati, operatorë zëri është Vangjel Leka. Për piktorë ekzekutiv janë angazhuar Zamira Keçi dhe Elefteria Mella ndërsa si teknolog i ngjyrave Nasi Shamia.[1]

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Filmi fillon me pamje nga fshati shqiptar sipas fantazis së kohës edhe lulet shndërrohen në yll pesë rremësh. Këto pamje shoqërohen muzikë dhe me zërin që i njofton fëmijët për historinë e Sokolit dhe një shqiponje. Me nga zëri fillon tregimi, me pikëpamje antifashiste të komunistëve.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b youtube : Sokoli dhe Shqiponja