Dallime mes rishikimeve të "Paul Gottlieb Nipkow"

Jump to navigation Jump to search
Nipkow ishte një gjerman i lindur në Lauenburg (Lębork) në Pomerania. Ndërsa në shkollë në Neustadt (Wejherowo), West Prusia, Nipkow eksperimentoi në telefoninë dhe transmetimin e fotografive të lëvizin. Pas diplomimit, ai shkoi në Berlin në mënyrë të studiuar shkenca. Ai studioi optikë fiziologjik me Hermann von Helmholtz, dhe elektro-fizikës me Adolf Slaby.
 
==Idetë e Para==
Ndërsa ende student ai konceptoi idenë e përdorimit të një disk spirale-shpuar (Nipkow disk), për të ndarë një foto në një mozaik të pikave dhe vijave. Llogaritë e shtetit të saj shpikje që ideja erdhi tek ai duke ulur vetëm në shtëpi me një llambë të naftës në prag të Krishtlindjeve, 1883. Alexander Bain kishte transmetuar imazhe telegrafike në vitet 1840, por disk Nipkow përmirësuar procesin e encoding.
 

Menyja e lëvizjeve