Ndryshimi mes inspektimeve të "Protokolli"

Jump to navigation Jump to search
3 bytes added ,  14 vjet më parë
v
v (Pasi që nuk jam i sigurt cila dominon nuk gabojë kur mendojë që prejardhjen e kanë të përbashkët)
Të gjitha takimet ndërkombëtare me karakter bilateral ose multilateral mbahen me qëllim të avancimit të marrëdhënieve të dy apo më shumë shteteve. Takimet duhet të jenë të përgatitura me seriozitet, me qëllim që atmosfera e krijuar t'u kontribuojë takimeve të suksesshme. Në përgatitjen e takimeve të tilla punojnë shërbimet e veçanta në ministritë e punëve të jashtme, pra protokollet diplomatike. Për këtë arsye shtet me traditë diplomatike kanë përgatitur edhe protokollet e tyre. Psh, Kongresi Amerikan në takimin e mbajtur në vitin 1815 ka hartuar bazat e barazisë së praktikave të diplomacive protokollare. Veprimtarët e protokollit diplomatik doemos duhet të jenë njohës shumë të mirë të normave protokollare ndërkombëtare dhe të etikave të këtilla.
==Protokolli sot==
Në ditët tona fjala Protokoll ka marr një kuptim më të gjërë. Përpos [[ProtokoliProtokolli diplomatik|Protokolit diplomatik]] me kuptim të ngjashëm të rregullave të komuniimit është futur ky term edhe në lëmi tjera. KshtuKështu në teknologjin e informatikës protokoll quajmë një përshkrim formal të rregullave të cilat përcaktojnë se si komunikojnë mekanizmat midis tyre në një rrjet. Mund ti klasifikojmë në disa menyra sipas shtresës së përdorimit. Klasifikimi sipas shtresës përkatëse të [[modelit OSI]].
 
{{cung}}

Menyja e navigimit