Dallime mes rishikimeve të "Luigj Gurakuqi"

Jump to navigation Jump to search
v
Protagonisti megjithëse nga ana proporcionale më i vogël, ngaqë s'është në plan të parë, gëzon nga piktori forcën grafike, duke u siluetuar në sfond të çelët, gjë që s'e kanë figurat e tjera edhe të planit të parë.
Mesazhi i pikturës është kthimi në atdhe. Por me ardhjen e Luigj Gurakuqit në Shkodër, apo të Ismail Qemalit në Vlorë, që i bëhet e njëjta pritje, rikthehet shpresa.
Kjo tabllo kompozicionale e një artisti me bagazh profesional, si Kodheli, e lë syrin e shikuesit të çdo kohe të sintetizojë.<ref>[http://www.buzuku.info/Arkivi/Buzuku11/Personalitete.htm Alfred Çapaliku: Alfabeti i munguar (studime letrare), 'Camaj-Pipa', Shkodër, 2003. Luigj Gurakuqi: Një poezi dhe një pikturë pak të njohura].</ref>
 
== Vepra ==

Menyja e lëvizjeve