Ndryshimi mes inspektimeve të "Data Link Layer"

Jump to navigation Jump to search
#Kujdesin për interfejsin e shërbimeve të definuara mirë (en:''well-defined'') për [[Network Layer|shtresën e rrjetit]],
#Rregullimin e ndërprerjeve (en:''errors'') gjatë transmetimit
#Rregullimin e të dhënave për pranuesit e ''ngadalshëm'', që të mos tejmbushet me të dhëna nga dërguesi i ''shpejtë'' <ref name="tanenbaum">{{cite book| author = Andrew S. Tanenbaum| last = Tanenbaum| first = Andrew| title = Computer Networks 4th Edition| year = 2003| publisher = Prentice-Hall| isbn = 978-0-13-066102-3 }}</ref>.
 
Për të përmbushur qëllimin shtresa Data link merr paketat nga shtresa e rrjetit dhe i ndan ato në "''frame''" pët transmetim (transportim). Secili frame përmban "''frame header''" koka, "''payload field''" pjesa kryesore e të dhënave, dhe "''frame trailer''" <ref name="tanenbaum"/>.
 
==Burimi==

Menyja e navigimit