Dallime mes rishikimeve të "Lista e ardhacakëve - Lipjan"

Jump to navigation Jump to search
v
Ndryshimet e 75.126.48.146 u kthyen mbrapsht, artikulli tani ndodhet në versionin e fundit nga Dan.
(U largua krejt përmbajtja e artikullit)
v (Ndryshimet e 75.126.48.146 u kthyen mbrapsht, artikulli tani ndodhet në versionin e fundit nga Dan.)
Në strukturën demografike të komunës së [[Lipjani]]t përpos dyndjeve natyrale dhe ekonomike kanë luajtur një rol të madhe dhe vendosja e popullatës për shkaqe të tjera si kolonizimi serb dhe vendosja e popullsisë refugjate nga Toplica dhe pjesë tjera të perandorisë Osmane.
 
Në tabelat e më poshtme janë mbledhur disa shënime dhe të dhëna që në shkallë të madhe kanë ndikuar në strukturën e demografisë së kësaj komune.
==Ardhacakët serbë==
Në këtë tabelë janë paraqitur familjet të cilat janë vendosur në territorin e komunës së Lipjanit gjatë reformave politike të quajtura "reforma agrare" që janë ndërmarr nga qeveritë e ndryshme Jugosllave brenda viteve 1918-1941.
 
{|border="2" cellspacing="2" cellpadding="0" rules="all" width="60%%" style="clear:all; margin:5px 0 0em 0em; border-style: solid; border-width: 1px; border-collapse:collapse; font-size:95%; empty-cells:show"
|colspan="10" align=center style="background:#778899; color:white"|'''KK Lipjan'''
|- bgcolor="#FFEBCD"
!Lokaliteti 2000
!Familje ardhacake 1918-1941
!Shënim
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Akllapi]]'''|| 3 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Babushi i Muhaxhirëve]]'''|| 17 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Baica]]'''|| 4 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Banulla]]'''|| 9 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Bregu i Zi]]'''|| 9 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Bujani]]'''|| 8 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Dobraja e Madhe]]'''|| 6 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Dobraja e Vogël]]'''|| 10 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Gadime e Epërme]]'''|| 5 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Gadime e Poshtme]]'''|| 9 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Gllogoci]]'''|| 3 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Gracka]]'''|| 82 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Hallaçi i Vogël]]'''|| 6 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Lepia]]'''|| 4 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Lipjani]]'''|| 10 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Llugaxhia]]'''|| 3 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Lluga]]'''|| 34 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Magurja]]'''|| 11 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Mareci]]'''|| 8 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Medveci]]'''|| 13 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Poturoci]]'''|| 17 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Qyqylaga]]'''|| 12 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Radeva]]'''|| 6 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Ribari i Madh]]'''|| 1 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Rubofci]]'''|| 4 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Rufci i Ri]]'''|| 40 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Shala]](Sedllari)'''|| 1 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Suhadolli]]'''|| 125 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Topliçani]]'''|| 5 ||
|-bgcolor="#fffaf0"
|'''[[Vërsheci]]'''|| 13 ||
|-bgcolor="#f5f5f5"
|'''[[Vrella e Goleshit]]'''|| 111 ||
|-bgcolor="#dcdcdc"
|'''Totali''' || '''589''' familje|| -
|-
|colspan="10" align=center style="background:#dcdcdc;"|<small>'''Burimi''': Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. [[Isuf Osmani]], Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline [http://web.ukonline.co.uk/shkupi/arkiva/kolonizimi_serb_i_kosoves.html kolonizimi_serb_i_kosoves.html]</small>
|}
==Burim i të dhënave==
* <small>Sipas AJ B, MAR, 96-21-69; 96-51; Dr. Milovan Obradovic, Agrarna reforma i kolonizacija Kosova (1918-1941), Prishtinë, 1981, fq. 306-339. dokument i botuar në librin e Dr. [[Isuf Osmani]], Kolonizimi Serb i Kosovës i gjetur në int. në maj 2006 : ukonline [http://web.ukonline.co.uk/shkupi/arkiva/kolonizimi_serb_i_kosoves.html kolonizimi_serb_i_kosoves.html]</small>
{{Ardhacakët në Kosovë}}
 
 
[[Category:Lipjan]]
[[Category:Serbët e Kosovës]]
1.144

edits

Menyja e lëvizjeve