Ndryshimi mes inspektimeve të "Kanceri"

Jump to navigation Jump to search
68 bytes removed ,  6 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{për përmirësim}}
 
'''Cancer is a general term used for a group of more than 100 Diseases That Can affec any part of the body. Other terms are used synonymously tumor and neoplasm. Cancer is Known neither uncontrolled Growth of Tumor Cells That Produce one or neoplasm. Specialization tissue cells lose Kancerizuara That Will not belong and Control Mechanisms That Respond to limit cell normally stop. ↵ Cancer Can exceed the primary tumor in the form of secondary in form nor in historical in in a process called "metastasis". s. "Poped ed mollys word "tumor" is on Derived from the Latin ... Tumor - swelling, gjunge, inflated. ↵ produced by the abnormal proliferation of cells through the process of mitotic cell division '''.
'''Kanceri''' është një term i përgjithshëm që përdoret për një grup me më tepër se 100 sëmundje të cilat mund të prekin çdo pjesë të organizmit. Terma të tjerë sinonime që përdoren janë tumori dhe neoplazma. Kanceri njihet si rritje e pakontrolluar e qelizave qe prodhojnë 1 tumor ose neoplazme. Qelizat e kancerizuara humbasin specializimin e indit qe i përkasin dhe nuk i përgjigjen mekanizmave te kontrollit qe normalisht e kufizojnë ndaljen e qelizave.
Kanceri mund te kaloje nga forma primare e tumorit ne formën sekondare te tij ne një proces qe ndryshe quhet "METASTAZ". Fjala "tumor" rrjedh nga gjuha latine... TUMORE--ënjtje, gjunge, fryerje.
Prodhohet nga shumimi jonormal i qelizave përmes procesit te ndarjes mitotike te qelizave.
 
Tumoret zakonisht klasifikohen ne këto grupe :
Anonymous user

Menyja e navigimit