Ndryshimi mes inspektimeve të "Stepa"

Jump to navigation Jump to search
288 bytes added ,  7 vjet më parë
Stepat
v (Fix)
(Stepat)
[[Kategoria: Gjeografi]]
Aty bota shtazore është e varfër.Jetojnë kryesisht insektet,fluturat dhe shpendët.
Shpendët çerdhet e tyre i ndërtojnë në tokë.Vezët e tyre kanë ngjyrë të ngjajshme me mjedisin,për të mos u dalluar nga armiqet.Ne to eshte zhvilluar nje bimesi barishtore me lartesi 1-2m e ila zhvillohet dhe lulezon ne kohen e reshjeve(pranvere,fillimi i veres).Ne periudhen e thate bimesia e stepes i humbet njyrat.Kafsha e saj karakteristike eshte bizoni i cili eshte edhe nje kafshe shume e zhvilluar ne zhdukje.
Anonymous user

Menyja e navigimit