Ndryshimi mes inspektimeve të "Rënia e lirë"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(Kam shkruajtur per Shpejtesine qe merr trupi gjate kohes qe eshte ne renie te lire)
Kur trupi hjedhet prej lartësisë se caktume poshte ai e ka g=9,80 m/s². Ne te kundër nga poshtë sipër g=-9,80 m/s².
Gjithash kemi edhe formulat e caktueme për rënien e lire. Pershendes Danielen
lame nam
 
flm per pershendetjen hahahha
* v = v0 + gt
* h = v0t + gt²/2 (ku a = g dhe l = h)
Anonymous user

Menyja e navigimit