Dallime mes rishikimeve të "Qeveria Rama I"

Jump to navigation Jump to search
 
* [[17 shtator]] [[2014]] – Gjykata Kushtetuese shpall si të papajtueshëm me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë vendimin nr.354, datë 04.06.2014 të Këshillit të Ministrave “P''ër ngritjen e bazës së të dhënave IMEI për regjistrimin e numrave IMEI të aparateve celulare, që përdoren në rrjetet e shërbimeve të komunikimeve të lëvizshme''”.<ref name="kushtetueseimei">Gazeta MAPO, [http://mapo.al/2014/09/17/vendimi-per-imei-kushtetuesja-e-shpall-te-papajtueshem/ Vendimi për IMEI, Kushtetuesja e shpall të papajtueshëm], 17.09.2014</ref> Për këtë vendim të qeverisë pati debate publike dhe kritika të ashpra ndaj qeverisë për shkak të shkeljes së lirive dhe të drejtave themelore të privatësisë sl individit.<ref name="Bashaimei">Gazeta MAPO, [http://mapo.al/2014/08/06/regjistrimi-telefonave-basha-rama-iu-pergjoje-qytetaret-dhe-kompanite-mos-te-dorezojne-imei-n/ Regjistrimi i telefonave, Basha: Rama do iu përgjojë, qytetarët dhe kompanitë mos të dorëzojnë IMEI-n], 06.08.2014</ref>
* [[22 nëntor]] [[2014]] - Më 22 nëntor zhvillohet një protestë mbarëqytetare e organizuar nga Partia Demokratike. Protesta, një ndër më të mëdhat që është zhvilluar në vitet e fundit, vjen pas një sërë protestash më të vogla të organizuara nga grupe interesi dhe qytetarë që kanë parë të shkelura të drejtat apo të anashkaluara kërkesat e tyre në drejtim të qeverisë.
* Gjatë protestës kanë mbajtur fjalime eksponentë të PD dhe qytetarë të ndryshëm. Kryetari i Partisë Demokratike gjatë fjalimi të tij u shpreh: “Ka një rregull në botën demokratike: kur nuk përmbush kontratën, nuk dhunohet qytetari, por jepet dorëheqja”, dhe më tej: “kur merr të gjithë pushtetin, do mbash edhe të gjitha përgjegjësitë. Kontrata me Shqipërinë është e shenjtë"<ref name="Bashaprotesta">Gazeta Panorama, [http://www.panorama.com.al/2014/11/23/protesta-e-opozites-mbush-bulevardin-basha-kur-smban-premtimet-te-largojne/ Protesta e opozitës mbush bulevardin, Basha: Kur s’mban premtimet, të largojnë] 23.11.2014</ref> ([https://archive.today/GwUr7 E arkivuar])
 
==Referenca dhe shënime==

Menyja e lëvizjeve