Ndryshimi mes inspektimeve të "Emigrimi"

Jump to navigation Jump to search
13 bytes added ,  5 vjet më parë
== Emigrimi i shqiptarëve ==
{{pa referenca}}
=== Tri periudhat e emigrimit modern shqiptar fuck serbia ===
 
Ky emigrim mund të ndahet në tre periudha: i) flukse emigruese, para vitit 1944; ii) një diasporë më e vonshme, në përmasa të vogla, që emigroi në harkun kohor 1945-1990; iii) flukse të konsiderueshme të pas viteve 1990-të, apo rrëzimit të regjimit komunist totalitar.
Para vitit 1944, drejtimet kryesore ishin SHBA-ja dhe disa vende të Amerikës Latine. Mungojnë të dhëna të sakta të përmasave të këtyre flukseve, megjithëse janë të përmasave të vogla dhe kryesisht me motivim ekonomik, sikurse qerja e kohës thuajse ishte indiferente ndaj këtyre flukseve.
Anonymous user

Menyja e navigimit