Ndryshimi mes inspektimeve të "Prodhimi i Brendshëm Bruto"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
 
Prodhimi i Brendshëm Bruto nuk duhet ngatërruar me [[Prodhimin Kombëtar Bruto]] (PKB) i cili paraqet vlerën me çmimet e tregut të të gjitha të mirave materiale dhe shërbimeve të prodhuara nga burimet e punës dhe pronës së banorëve të një shteti '''brenda apo jashtë''' atij shteti në një periudhë të caktuar.
GDP-ja është një ndër treguesit kryesorë makroekonomikë për të matur rritjen ekonomike.
 
== Llogaritja e PBB-së ==

Menyja e navigimit