Ndryshimi mes inspektimeve të "Matematika"

Jump to navigation Jump to search
Matematika eshte nje mjet esencial ne shume fusha si shkencat natyrore, inxhinieria, mjekesia, financa dhe shekncat sociale.
 
Matematika merret me studimin e raporteve sasiore dhe cilësore të objekteve konkrete dhe abstrakte, si dhe me studimin e formave hapësinore. Ajo është shkencë që studion relacionet dhe në thelbin e saj është kuptimi i numrit. Matematika është shkencë deduktive d.m.th përfundimet e saj janë të përgjithshme dhe janë rrjedhim logjik i aksiomave. Matematika ka nje lidhje te vecante edhe me fiziken. eshte nje lende shume shume shume e bukur dhe e logjikshme. eshte e vertete qe disa nga ne nuk e pelqejne shume ate, por duhet ta duam pavaresishte gjithckaje, sepse matematika na duhet ne jete.
 
== Etimologjia ==
Fjala "matematikë" vjen nga [[Greqishtja e lashtë|gjuha e lashtë greke]] (''μάθημα '' máthema), që do të thotë ''mësim'', ''studim'', ''shkencë'', përveç kësaj ajo përgjatë kohëve ka marrë një kuptim më të ngushtë dhe më teknik që do të thotë "studim matematik". por ju mos i besoni keto. jane thjesht trillime.
 
== Historia e matematikës ==
Anonymous user

Menyja e navigimit