Dallime mes rishikimeve të "Policia e Shtetit"

Jump to navigation Jump to search
v
Robot: Automated text replacement (-per +për )
v (Robot: Changing Category:Policia)
v (Robot: Automated text replacement (-per +për ))
[[Figura:flamuri_i_policise_se shtetit.jpg|right|thumb| [[Flamuri i Policisë së Shtetit|Flamuri i Policisë]] ]]
 
Krijimi i [[Policia|Policisë]] shqiptare lidhet me [[Pavarësia|shpalljen e Pavarësise]] dhe krijimin e shtetit shqiptar ([[1912]]) kur më [[13 Janar]] [[1913]], [[Qeveria e Përkohshme e Vlorës]], mori vendimin perpër krijimin e [[Forcat e Rendit|Forcave të Rendit]]
 
[[figura:Stema_e_Policise_se_Shtetit.jpg|right|thumb| [[Stema e Policisë së Shtetit|Stema]] ]]
Duke filluar nga viti [[1991]], pas futjes se Shqipërisë në rrugën e proceseve [[Demokracia|demokratike]], kanë ndodhur disa ndryshime të rëndesishme në fushën e organizimit dhe ristrukturimit të [[Policia Shqiptare|Policisë Shqiptare]]. Në vitin [[1991]], me krijimin e [[Ministria e Rendit Publik|Ministrisë së Rendit Publik]], policisë iu dha statusi i një institucioni më vete, ndryshe nga ç’ ishte më parë. Në një kohë të shkurtër u bënë ndryshime të shpejta të karakterit organizativ e ligjor të policisë si dhe u bë hapja e saj me botën.
 
Gjëte vitit [[1992]]-[[1996|96]], në bazë të programit qeveritar, por pa hartuar strategji konkerte, u zhvillua reforma në polici. Ky proces perfshiu fushën e ristrukturimit te policisë në të gjitha nivelet, rinovimin e personelit te policise, zgjerimin e kuadrit ligjor dhe hapjen e saj me institucionet homologe të botës e organizatat ndërkombëtare. Fillimisht ky proces pati impakt pozitiv perpër faktin se brenda nje kohe te shkurter u zhduk kaosi, anarkia dhe u vendos rregulli e qetësia publike. Por, përveç rezultateve pozitive që u arritën, evidentohen edhe mjaft probleme qe kanë të bejnë me paqëndrueshmerinë e strukturave, standartet e ulta të rekrutimit të personelit, nivelin e ulët të profesionalizmit, policimin e tubimeve paqësore të paautorizuara, shfaqjet e korrupsionit etj., të cilat dhanë impuls të fuqishëm gjatë trazirave Janar-Mars [[1997]].
 
[[figura:Policia-fnsh.gif|right|thumb| [[Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë|Policia e Shtetit]] ]]
Gjate trazirave te janar-mars [[1997]], u dogjen dhe u shkaterruan plotesisht 10 [[komisariate]] te policise, ndersa pjesa tjeter pesoi demtime te medha, u vodh mbi 80 % e teknikes dhe automjeteve te policise si dhe u vrane e plagosen me dhjetra punonjes policie.
 
Pas muajit qershor [[1997]], filloi puna perpër ringritjen dhe riorganizimin e policise ne te gjitha nivelet. U krijuan struktura qe kishin te benin direkt me luften kunder banditizmit, terrorizmit, krimit te organizur, çarmatimit. U riaktivizuan strukturat e meparshme te paralizuara kunder krimit. Brenda nje kohe relativisht jo shume te shkurter u arrit qe te funksionoje policia, te çbllokohen rruget strategjike nacionale nga bandat kriminale, te vendoset rendi dhe qetesia publike, te çarmatoset nje pjese e popullates si dhe te vihet ne funksionim administrata publike.
Qysh prej muajit maj 1997, nje ndihmese te rendesishme ne ringritjen e riorganizimin e policise shqiptare ka dhene e jep ende misioni policor [[MAPE]] i [[Bashkimit Evropian Perendimor]] (BEP). Me sugjerimin e ketij misioni u ngriten Drejtorite e Policise se Prefekturave (Qarqeve). Ky mison ka dhene nje kontribut te madh edhe ne fushen e kualifikimit e reformimit te policise shqiptare.
 
 
Krahas ketij misioni, qe nga viti 1997 prane policise sone operojne edhe [[ICITAP]] ([[SHBA]]), [[INTERFORCE]] ([[Itali]]). Nga viti 1997 e deri ne 2000 keto misione kane kualifikuar mbi 4000 punonjes policie. Misioni [[INTERFORCE]] ka dhene nje ndihme te konsiderueshme ne krijimin dhe pajisjen e sallave operative dhe te autoptarullave [[Shqiponja]].
Reforma ne Policine e Shtetit e inicuar nga Vendimi i [[Qeverise]] nr.384, date 28.7.1999, perben nje moment shume te rendesishem perpër te ardhmen e policise.Dokumenti baze i hartuar ne vitin 1999-2000 quhet [[Strategjia e Reformes ne Polici]]. Kjo Strategji eshte afatmesme (2000-2003) dhe objektivat e saj jane: krijimi i nje infrastrukture ligjore e nenligjore moderne; ndertimi i strukturave eficente te policise; percaktimi i standantarteve te reja te rekrutimit, formimit e kualifikimit; forcimin e marredhenieve te policise me komunitetin e administraten; bashkepunimin me jashte dhe ngritjen e standarteve te punes dhe teknologjike te policise.
 
[[figura:Policia-rrugore.gif|right|thumb| [[Policia Rrugore]] ]]
 
Filozofia kryesore Reformes eshte shnderrimi i policise nga nje strukture ushtarake ne institucion civil te administrates shteterore, ne sherbim te komunitetit mbi bazen e parimeve te policimit demokratik. Kjo fillozofi do te synoje ne krijimin e nje policie te afte profesionalisht, te paanshme politikisht, fleksibel dhe dinamike ne veprim, perpër te mbrojtur rendin dhe sigurine publike dhe garantuar zbatimin e ligjit ne te gjithe vendin, duke respektuar lirite dhe te drejtat e njeriut dhe parimet kushtetuese te shtetit [[juridik]].
Reforma ne fushen e legjislacionit ka filluar qysh me miratimin e ligjit ''Per Policine e Shtetit'' nr.8553, date [[25 Nentor]] [[1999]], ligjit ''Per Gradat ne Policine e Shtetit'', ligjit ''Per sigurimin shoqeror suplementar te personelit te policise'' dhe aktet nenligjore si Rregullorja e Disiplines dhe Rregullorja e Personelit te Policise se Shtetit. Tani, Policia ndodhet ne fazen e II te impementimit te reformes.
Zbatimi i Reformes ne polici ka filluar te jap impakt pozitiv ne fushen e zbatimit te ligjit, te luftes kunder kriminalitetit dhe sigurimit te rendit e qetesise publike, respektimit te lirive dhe te drejtave te njeriut, moralit dhe motivit ne kryerjen e detyres e deri ne vetmohim.
12.976

edits

Menyja e lëvizjeve