Ndryshimi mes inspektimeve të "Kuranizmi"

Jump to navigation Jump to search
1.239 bytes added ,  5 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''DEKLARATA''' 
[[File:The Mushaf of Ali - Najaf.jpg|thumb]]
 
- EHLI KUR'ANI
'''Një Fe të Bashkuar Për të Gjithë Njerëzit'''
Organizatë e themeluar nga Abdullah Chakralawi e cila mbështetët terësisht në vargjet e Kur'anit . Mendimi i Chakralawit ishte se Kurani eshte i vetmi burim i tradites i cili duhet ekstermisht te ndiqet . Bazuar ne Chakralawin Muhamedi a.s mund te pranonte vetem nje forme të zbritjes se Kuranit atë të WAHJIT . Ai argumenton se Kur'ani eshte i vetmi i burim i urtësisë hyjnore, i vetmi burim i mesimeve te Muhamedit a.s dhe se dhe se ajo zëvendësohet me tërë korpusin e hadithit. Dijetaret e Grupacionit te Ehli Kuranit shpeshherë e perdorin edhe Tefsirin kur ata ndjekin interpretimet e Kuranit.
 
Të gjitha fetë e botës – Jahudizmi, Krishterimi, Islami, Hinduizmi, Budizmi, dhe të tjerat – janë korruptuar së tepërmi nëpërmjet shpikjeve, traditave, dhe idolizimeve të njerëzve siç janë profetët dhe të shenjtët.
 
Plani i Zotit, siç thuhet në Besëlidhjen e Vjetër (Malakia 3:1), Besëlidhjen e Re (Luka 17:22-36 & Mateu 24:27), dhe në këtë Besëlidhje të Fundit (3:81), thërret për dërgimin e të Dërguarit të Zotit të Besëlidhjes pasi që të gjitha shkrimet të jenë dorëzuar. Funksioni kryesor i të Dërguarit të Zotit të Besëlidhjes është për të pastruar shkrimet dhe për t’i bashkuar ato në një lajm të përbotshëm për këtë botë nga Krijuesi dhe Mbajtësi i kësaj bote.
 
Kjo profeci madhore e shkrimeve të shenjta tashmë është përmbushur. I Dërguari i Zotit i Besëlidhjes ka arritur, i përkrahur me provë materiale të pakalueshme (shih Shtojcën Dy). Procesi i pastrimit dhe bashkimit tashmë ka filluar. Plani i Zotit përkrahet me forcat e padukshme të Zotit, dhe dimensionet vigane të këtij plani hyjnor manifestohen në demaskimin bashkëkohor të fetarëve të rrejshëm, dhe heqjes së barrierave anti-liri siç ishte Muri i Berlinit, Perdja e Hekurt, dhe perdja bambu.
 
Tash e tutje, është vetëm një fe e pranueshme për Zotin –Nënshtrimi.
 
Kushdo që i nënshtrohet Zotit dhe ia kushton adhurimin VETËM Zotit është “i Nënshtruar.” Pra, dikush mund të jetë i Nënshtruar Jahudi, i Nënshtruar i Krishterë, i Nënshtruar Budist, i Nënshtruar Hindu, ose i Nënshtruar Mysliman.
 
'''''E vetmja fe e pranueshme nga Zoti është Nënshtrimi.''''' 
 
'''''<nowiki/>'''[Kuran, 3:19]''
 
'''''Kushdo që pranon tjetër pos Nënshtrimit si fe të tij, nuk do i pranohet, dhe në Përjetësi, do të jetë me dështakët.'''''
 
''[Kuran, 3:85]''
Anonymous user

Menyja e navigimit