Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Konflikt interesi"

Jump to navigation Jump to search
+ info
(+ info)
Redaktimi në raste konflikti interesi dekurajohet, meqë mund të shkaktojë turpërim të individëve apo grupeve që po promovohen, dhe nëse shkakton përçarje të enciklopedisë llogari të caktuara mund të bllokohen.
Të gënjyerit mbi lidhjet me individë apo entitete caktuar, përbën një cënim të Termave të Përdorimit të Wikipedias.
 
Termat e Përdorimit, të cilat pranohen (automatikisht) nga përdoruesit kur japin kontributin e vet, thonë se "ju duhet të deklaroni punëdhënësin tuaj, klientin, apo lidhjet e ndryshme, në varësi të kontributeven tuaja për të cilat ju merrni apo pritet të merrni kompensim." ('''<small>Anglisht</small>''': "''you must disclose your employer, client, and affiliation with respect to any contribution for which you receive, or expect to receive, compensation.''")
 
== Çfarë përbën konflikt interesi? ==
=== Marrëdhëniet e jashtme; role parësore apo dytësore ===
Ndërsa redakton wikipedian, roli i një redaktori është të jetë një Wikipedian. Marrëdhëniet e jashtme (çdo rol dytësor) mund të minojnë këtë rol parësor si redaktor i pavarur. Dhe në rastet kur këto role/funksione jashtë Wikipedisë e minojnë funskionin si wikipedia thuhet se personi ka një konflikt interesi.
 
 
== Zërat promovues/me elozhe ==

Menyja e lëvizjeve