Ndryshimi mes inspektimeve të "Oqeani Atlantik"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Karakteristikat e Oqeanit Atlantik janë : Sipërfaqja 106,57 milionë km2 , kripshmëria 33-36 për mijë , temperatura e ujit prej 29 gradë celcius(Karaibe) deri në -3 gradë celcius (në ujërat polare)
 
Aktiviteti kryesor ekonomik i lidhur me Oqeanin Atlantik është peshkimi.<ref>Atlas themelor i gjeografisë fizike , ISBN:9989-108-37-4 , emri origjinal Atlas basico de geografia fisica</ref>
Depozitimet kryesore të naftës në Atlantik gjendet në Detin e Veriut , në Gjirin e Meksikës dhe në bregdetin e Venezuelës.<ref>Atlas themelor i gjeografisë fizike , ISBN:9989-108-37-4 , emri origjinal Atlas basico de geografia fisica</ref>
 
{{gjeo-cung}}

Menyja e navigimit