Dallime mes rishikimeve të "Linja e prodhimit"

Jump to navigation Jump to search
==Historia==
===Hyrja e motorrit me avull===
Me zhvillimin e [[Makina me avull|motorrit me avull]] në gjysmën e dytë të shekullit të 18-të, elementet e prodhimit u bënë më pak të varur nga vendndodhja e burimit të energjisë, dhe kështu përpunimi i mallrave u zhvendos ose në burimin e materialeve ose në vendndodhjen e personave që do të kryen detyrat. Procese të ndara për fazat të ndryshme të trajtimit u sollën në të njëjtën ndërtesë, dhe fazat e ndryshme të rafinimit ose prodhimit u kombinuan.
 
===Revolucioni Industrial===
Me rritjen e përdorimit të fuqië së avullit, dhe rritjen e përdorimit të makinerive për të zëvendësuar fuqinë punëtore të njerëzve, përdorimi i teknikave të integruar në linjat e prodhimit nxiti [[Revolucioni industrial|revolucionet industriale]] të [[Evropa|Evropës]] dhe [[Shtetet e Bashkuara|Shteteve të Bashkuara]].

Menyja e lëvizjeve