Dallime mes rishikimeve të "Policia e Shtetit"

Jump to navigation Jump to search
v
Robot: Automated text replacement (-Per +Për )
v (Robot: Automated text replacement (- eshte + është ))
v (Robot: Automated text replacement (-Per +Për ))
 
Filozofia kryesore Reformes është shnderrimi i policise nga nje strukture ushtarake ne institucion civil te administrates shteterore, ne sherbim te komunitetit mbi bazen e parimeve te policimit demokratik. Kjo fillozofi do te synoje ne krijimin e nje policie te afte profesionalisht, te paanshme politikisht, fleksibel dhe dinamike ne veprim, për te mbrojtur rendin dhe sigurine publike dhe garantuar zbatimin e ligjit ne te gjithe vendin, duke respektuar lirite dhe te drejtat e njeriut dhe parimet kushtetuese te shtetit [[juridik]].
Reforma ne fushen e legjislacionit ka filluar qysh me miratimin e ligjit ''PerPër Policine e Shtetit'' nr.8553, date [[25 Nentor]] [[1999]], ligjit ''PerPër Gradat ne Policine e Shtetit'', ligjit ''PerPër sigurimin shoqeror suplementar te personelit te policise'' dhe aktet nenligjore si Rregullorja e Disiplines dhe Rregullorja e Personelit te Policise se Shtetit. Tani, Policia ndodhet ne fazen e II te impementimit te reformes.
Zbatimi i Reformes ne polici ka filluar te jap impakt pozitiv ne fushen e zbatimit te ligjit, te luftes kunder kriminalitetit dhe sigurimit te rendit e qetesise publike, respektimit te lirive dhe te drejtave te njeriut, moralit dhe motivit ne kryerjen e detyres e deri ne vetmohim.
 
12.976

edits

Menyja e lëvizjeve