Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Shaban Demiraj"

796 bytes added ,  7 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(Riformulim i disa fjalive të ekzagjeruara në tëmirë të objektivitetit. Por artikulli ka nevojë të zhvishet nga emocionet, meqenëse ato e dëmtojnë rëndë Wikipedian.)
 
==Tituj të veprave==
*''Gramatika e gjuhës shqipe: fonetika et morfologjia''. Rilindja, Prishtinë 1969.
*[[Epiri, pellazgët, etruskët dhe shqiptarët]]
*''Morfologjia e gjuhës së sotmë shqipe''. Rilindja, Prishtinë 1969.
*[[Prejardhja e shqiptarëve në dritën e dëshmive të gjuhës shqipe]]
*''Çështje të sistemit emëror të gjuhës shqipe''. Universiteti Shtetëror i Tiranës, Tiranë 1972.
*[[Gjuha shqipe dhe historia e saj]]
*''Morfologjia historike e gjuhës shqipe''. I, Tiranë 1973.
*''Sistemi i lakimit në gjuhën shqipe''. Mihal Duri, Tiranë 1975.
*''Gramatikë historike e gjuhës shqipe''. Shtëpia botuese «8 Nëntori», Tiranë 1986.
*''[[Gjuha shqipe dhe historia e saj]]''. Shtëpia botuese e librit universitar, Tiranë 1988.
*''Historische Grammatik der albanischen Sprache''. Österreichisches Akademie der Wissenschaften, Vjenë 1993.
*''[[Prejardhja e shqiptarëve në dritën e dëshmive të gjuhës shqipe]]'', 1999.
*''Gramatikë historike e gjuhës shqipe (botim i përmbledhur)''. Akademia e shkencave e shqipërisë, Tiranë 2002.
*''[[Epiri, pellazgët, etruskët dhe shqiptarët]]'', 2008.