Dallime mes rishikimeve të "Mehmed pashë Qyprilliu"

Jump to navigation Jump to search
v
No edit summary
 
===Ngritja përmes shërbimit perandorak===
Së pari ai u vendos në qytezën [[Vezirköprü|Köprü]] në veri të Turqisë, e cila më von për nder të tij u quajt ''Vezirköprü''. Aishpjet u ngrit në gradë, duke mbajtur mbiemrin ''Köprülü''(Qyprilliu), që vinte ''nga Köprü''. Ish mentori i Qyprilliut, [[Gazi Hüsrev Pasha|Hüsrev Pasha]], u ngrit në shërbim perandorak dhe e ngriti edhe Qyprilliun në zyra gjithnjë edhe më të rëndësishme <ref name="history2"/>.
Pasi u vra ''Hüsrev'', Qyprilliu ndërtoj vet rrethin dhe ndjekësit e tij. Pas kësaj ai mbajti pozicion të rëndësishm si kreu i policisë së tregut në Kostandinopojë, mbikqyrës i Armatimit Perandorak, shefi i trupave Spahi, dhe kreu i trupave të armëve.
 
===Vezir i Madh===
===Lufta me Venedikun===

Menyja e lëvizjeve