Ndryshimi mes inspektimeve të "Inteligjenca"

Jump to navigation Jump to search
23 bytes added ,  4 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
v
Në [[Pedagogjia|pedagogji]], mençuria është aftësia e mësimit apo kuptimit apo marrëdhënia me apo gjendjet e reja. Mençuria mendohet zakonisht si rrjedhje nga një ndërthurje e veçorive të trashëguara dhe ndikuesve mjedisorë (zhvillimorë dhe shoqërorë). Kjo çështje është shumë e debatueshme, dhe shumë shkencëtarë janë përpjekur të tregojnë se as [[biologjia]] (veçanërisht [[Geni|genet]]) apo [[mjedisi]] (veçanërisht kushtet që pasqyrojnë klasën ekonomiko-shoqërore) nuk janë përgjegjës për krijimin e dallimit në mençuri.
 
and u can eat my shitt.
 
<!--Particularly contested have been studies purporting to show links between ethnic heritage and intelligence, most of which have not been accepted in the scientific community. General intelligence is often said to comprise various specific abilities (verbal ability, ability to apply logic in solving problems, etc.), but critics contend that such compartments fail to reflect the nature of cognition and that other models, perhaps based on information processing, are needed. High intelligence (as measured by tests) is sometimes shown to correlate with social achievement, but most experts believe other factors are important and that intelligence is no guarantor of success (and its lack is no guarantor of failure).
 
Anonymous user

Menyja e navigimit