Ndryshimi mes inspektimeve të "Nafta"

Jump to navigation Jump to search
202 bytes added ,  4 vjet më parë
 
;Krekingu.
Është proces gjatë të cilit bëhet shpërbërja e alakaneve me numër më të madhë atomesh karboni në alkane me numër më të vogël atomesh karboni. Ky proces zhvillohet në temperature dhe shtypje të lartë , në prani të katalizatorëve.
Te procesi i Krekingut shkëputet lidhja njëfishe karbon-karbon (C-C) për të formuar alkanet dhe alkenet me numër atomesh karboni më të vogël se alkani nismëtar.
 
=== Gazi natyror ===

Menyja e navigimit