Ndryshimi mes inspektimeve të "Universiteti Princeton"

Jump to navigation Jump to search
u rregullua neutraliteti i faqes
(perditesim)
(u rregullua neutraliteti i faqes)
[[Image:Firestone Library, Princeton University, Princeton NJ.jpg|thumb|left|250px]]
 
Universiteti i Princeton ([[Anglisht|en]]: ''Princeton University'') është një nga [[shkolla]]t e larta më elitare<ref>[http://www.dailyprincetonian.com/2010/08/16/26201/ ''The Daily Princetonian'', August 16, 2010.] {{wayback|url=http://www.dailyprincetonian.com/2010/08/16/26201/ |date=20141230000340 }}</ref> në [[ShBA]] dhe bën pjesë në [[Ivy League]], që grupon tetë universitetet më prestigjioze dhe të vjetra në ShBA-ve. Princeton ndodhet në zemër të [[New Jersey]]-it dhe është afër 100 km larg [[New York]]-ut.
 
Pranimi në Princeton është shumë selektiv dhe universiteti ka rreth 5000 studentë në Bachelor dhe 2500 në Master.

Menyja e navigimit