Dallime mes rishikimeve të "Juristi"

Jump to navigation Jump to search
5 bytes removed ,  6 vjet më parë
rregullim i sintaksës
(rregullim info ne infobox)
(rregullim i sintaksës)
}}
 
Një '''jurist''' është një profesionist i edukuar në [[Fakulteti i Drejtësisë|Jurisprudencë]], i cili studion, zhvillon, praktikon dhe aplikon [[ligji|ligjin]]n dhe ofron këshillim ligjor.<ref>Henry Campbell Black, ''[[Black's Law Dictionary]]'', 5th ed. ([[Saint Paul, Minnesota|St. Paul]]: West Publishing Co., 1979), 799.</ref>
 
Në shumë vende [[Evropa|Evropiane]] që ndjekin sistemin ligjor civil, të tilla si [[Shqipëria]] apo [[Kosova]], titulli ''jurist'' është një term i përgjithshëm që përfshin të gjithë ato profesionistë që kanë mbaruar studimet në [[Fakulteti i Drejtësisë|Drejtësi]]; sidomos ato që nuk janë liçensuar akoma si [[Avokati|avokatë]] ose si [[Magjistrati|magjistratë]].<ref>[http://www.kuvendikosoves.org/common/docs/ligjet/2006_02-L40_al.pdf Kuvendi i Kosovës: Ligji për Provimin e Jurisprudencës]</ref>
==Burimi i të dhënave==
{{reflist}}
 
{{Profesionet}}
 
[[Kategoria:Profesionet]]
[[Kategoria:Juristë shqiptarë]]
{{Profesionet}}

Menyja e lëvizjeve