Ndryshimi mes inspektimeve të "Käthe Kollwitz"

Jump to navigation Jump to search
shtova stampa
(Krijova artikullin)
 
(shtova stampa)
{{pa referenca}}
{{cung}}
 
[[Skeda:Kathe Kollwitz 1919.jpg|parapamje|Kollwitz në 1919]]
Käthe (Schmidt) Kollwitz (shqiptim: Kethe Kolluix), (8 korrik 1867 - 22 prill 1945) ishte një artiste gjermane, e cila ka punuar me vizatim, gravurë, litografi, dru, pikturë, printim kreativ dhe skulpturë. Punet e saj më të famshme të artit, që përfshijnë dhe 'The Weavers and The Peasant War', përshkruajnë efektet e varfërisë, urisë, dhe luftën kundër klasës punëtore. Pavarësisht elementëve të realizmit në punët e saj të hershme, arti i saj është tashmë konsiderohet i lidhur më ngushtë me ekspresionizmin. Kollwitz ishte gruaja e parë e zgjedhur në [[Akademia Prusiane a Arteve|Akademinë Prusiane të Arteve]].

Menyja e navigimit