Dallime mes rishikimeve të "Viola"

Jump to navigation Jump to search
148 bytes removed ,  5 vjet më parë
v
rregullime te vogla
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (rregullime te vogla)
{{Gjuha shqipe}}
violaViola është pak me e madhe se [[violina]], ka tingull me te uletulët dhe ngjyrngjyrë te mbyllet, por shumshumë te butbutë dhe melankolike.Ne grup me instrumentet e tjera harkore, ka rol te dukshemdukshëm,e plotesonpasi plotëson ngjyrimin tonal.
Viola është një instrument që i përket familjes harkore dhe zbret nga braccio mjeshtërkrahu i violës,mjeshtrit viola luhet në shpatull, ashtu si violinë[[violina]]. Ajo dallohet nga madhësia (madhësi më të madhe se violina), ka zë shumë më të thellë . Teknika e dorës majtë dhe të djathtë është e njëjtnjëjtë si violinëe violinës dhe kryesore është që ka tjetër çelsçelës muzikor , çelsiçelsin ALTO. Violat e vogla janë përafërsisht( 38-40 cm), ndërsa ato të mëdhatë (janë 40-44) cm.
Tingulli i violës është i ëmbël dhe i butë, dhe jep zë të përsosur . RecitimRënia ie katër telava të violaviolës (duke filluar me më të rëndarëndit) është si në vijim:
* 1 kurrizit: A
* 2 string: Sol
* 3 string:
* String 4:
Gabimisht mendonmendohet se kjo është shumë popullore, arsyeja për këtë është repertorrepertori solo mjaft i varfër në krahasim me madhësinë e kushtuar kompozimeve të mirë-njohurnjohura violinëkushtuar violinës. Në fakt përdorimi i violëviolës është ei nevojshmenevojshëm si në muzikëmuzikën orkestrale në atë dhomë, më shumë si violinë dhe cello, harmoni klasike zënë hapësirë e 4 entries Alto. Aq shumë në mënyrë që në QuartetKuartetet Stringe Harqeve, përdorimi i saj është thelbësorethelbësor. Arsyeja për një repertor i tillë është kryesisht raporti i kufizuar solo raporti midis loudnesszhurmës dhe madhësiamadhësisë e instrumentit: të ketë një vjollcëviolë me një vëllim të përsosur brendshme kub (për të mbajtur raportin e kuti tingujt e një instrumenti dhe zgjatjen e saj, duhet të ketë një cubaturekubaturë dhënë dhënë), në bordin e tij kumbues duhet të ketë një gjatësi, të quajtur diapazon, të paktën 48 cm. Duke pasur parasysh se violinëviolina ka një diapazon prej 35 cm mund ta imagjinoni vështirësitë që ekzistojnë për një person me shtat normal për të luajtur me një instrument aq të madh. Kjo do të thotë se në mënyrëmënyrën për luhet luajtur violinëviolina, Viola t'i kishin ndërtuar përmasa më të larmishme duke filluar 38-46 cm i diapazon, penalizohet shpesh çështje dhe duke e bërë atë më të vështirë dhe ngadalë arritën shëndoshë, kështu derisa të parë gjysma e 1900 shumë pak njerëz janë të përkushtuar për një studim instrument virtuoz dekurajues kompozitorë nga shkrimi koncerte solo dedikuar. Vetëm ardhjen e mjete të tilla si Lionel Tertis, William aguliçe dhe Paul Hindemith (kompozitor i njohur veten e tij), ka bërë që fokusi i kompozitorë të 900 çoi në një prodhim solo denjë të këtij instrumenti i mrekullueshëm, ajo është një shembull i ndritshëm koncert për Viola dhe Orkestra nga Béla Bartók. Në Itali solistëve më të madhmëdhenj të shekullit njëzet unjëzetë Asciolla Dino, dhe Louis Bruno varrezë Giuranna.
 
==Përmbledhje==
viola pak me e madhe se violina,ka tingull me te ulet dhe ngjyr te mbyllet,por shum te but dhe melankolike.Ne grup me instrumentet e tjera harkore,ka rol te dukshem,e ploteson ngjyrimin tonal
 
 
 
 
Viola është një instrument që i përket familjes harkore dhe zbret nga braccio mjeshtër i violës, viola luhet në shpatull, ashtu si violinë. Ajo dallohet nga madhësia (madhësi më të madhe se violina),ka zë shumë më të thellë . Teknika e dorës majtë dhe të djathtë është e njëjt si violinë dhe kryesore është që ka tjetër çels muzikor , çelsi ALTO. Violat e vogla janë përafërsisht(38-40 cm) ndërsa ato të mëdhatë (40-44) .
 
 
Tingulli i violës është i ëmbël dhe i butë, dhe jep zë të përsosur . Recitim i katër telava të viola (duke filluar me më të rënda) është në vijim:
 
* 1 kurrizit: A
* 2 string: Sol
* 3 string: Albanian Bible
* String 4:
 
Gabimisht mendon se kjo është shumë popullore, arsyeja për këtë është repertor solo mjaft i varfër në krahasim me madhësinë e kushtuar kompozimeve të mirë-njohur violinë. Në fakt përdorimi i violë është e nevojshme si në muzikë orkestrale në atë dhomë, më shumë si violinë dhe cello, harmoni klasike zënë hapësirë e 4 entries Alto. Aq shumë në mënyrë që në Quartet String, përdorimi i saj është thelbësore. Arsyeja për repertor i tillë është kryesisht i kufizuar solo raporti midis loudness dhe madhësia e instrumentit: të ketë një vjollcë me një vëllim të përsosur brendshme kub (për të mbajtur raportin e kuti tingujt e një instrumenti dhe zgjatjen e saj, duhet të ketë një cubature dhënë ), në bordin e tij kumbues duhet të ketë një gjatësi, të quajtur diapazon, të paktën 48 cm. Duke pasur parasysh se violinë ka një diapazon prej 35 cm mund ta imagjinoni vështirësitë që ekzistojnë për një person me shtat normal për të luajtur me një instrument aq të madh. Kjo do të thotë se në mënyrë për të luajtur violinë Viola t'i kishin ndërtuar përmasa më të larmishme duke filluar 38-46 cm i diapazon, penalizohet shpesh çështje dhe duke e bërë atë më të vështirë dhe ngadalë arritën shëndoshë, kështu derisa të parë gjysma e 1900 shumë pak njerëz janë të përkushtuar për një studim instrument virtuoz dekurajues kompozitorë nga shkrimi koncerte solo dedikuar. Vetëm ardhjen e mjete të tilla si Lionel Tertis, William aguliçe dhe Paul Hindemith (kompozitor i njohur veten e tij), ka bërë që fokusi i kompozitorë të 900 çoi në një prodhim solo denjë të këtij instrumenti i mrekullueshëm, ajo është një shembull i ndritshëm koncert për Viola dhe Orkestra nga Béla Bartók. Në Itali solistëve më të madh të shekullit njëzet u Asciolla Dino, dhe Louis Bruno varrezë Giuranna.
 
 
 
 
''' Përgjithshëm'''
 
Pavarësisht vështirësive objektive që janë hasur në shekujt e mëparshëm të pohojmë dinjitetin e violë solo, kompozitorët, ndërsa nuk e vlerësuar mjetet, kam pëlqyer gjithmonë vulën dhe harmonia e brendshme e saj mocion, është i njohur për shembull, shije që tërhoqi JS Bach e luajtur në orkestër në "ekzekutimin e kompozimeve të tij. W.A. Në kryerjen e Mozart Sinfonia Concertante për violinë dhe tij Purple K 364, të dashur për të luajtur pjesën e Viola. Në muzikë dhomë ka qenë gjithmonë trajtuar përbërjen e shembuj të çmueshëm dhe të rëndësishme janë të panumërt. Antonio Bartolomeo Bruni gjithashtu ka kontribuar, duke formuar numrin Metoda për violë, dhe ese të panumërt për të. Për të përmendur kuartet i kryesuar nga Bedrich Aus meinem Leben Smetana ose kuintet varg nga WA Mozart ku organet janë edhe 2 violas, apo edhe nga Brahms Piano Quintet, Shuman dhe Dvorak, piketa të muzikës kamertale, viola, në të cilin është dhënë shumë më tepër se thjesht mbushje harmonike, me të vërtetë shumë dënimet janë caktuar temat e bukuri të rralla.
 
Për ata që e duan Soundtracks e Ennio Morricone do të jetë e lehtë për të ndeshjes, për shkak të gjallë të saj të shëndoshë, numri i madh i faqeve dedikuar të saj si një instrument solo (Romeo dhe XhulietaZhulieta, Moisiu, fejuar, Marco Polo shtojcë)
 
Violist Sot shkollor ka të bëhet aq i avancuar (sidomos jashte shtetit) se niveli i shkëlqyer i violists bashkëkohore janë sigurisht shumë më shumë se çfarë është e nevojshme të vërtetë nga teatro dhe orkestra (sidomos në Itali, duke i dhënë çmimi për të gjithë instrumente të tjera për mungesën e punës) dhe kjo është edhe për shkak të faktit se ky interes është zbehur, dhe e shijshme për shprehjen më të lartë të artit dhe kulturës nga populli dhe qeveritë e vendeve të ndryshme.
 
==Historia==
VjollcëViola mund të konsiderohen si trashëgimtartrashëgimtare e muzikës shëndoshë, një instrument muzikor përdorur nga trovieritrovatorët në shekujt e dymbëdhjetë-shekullit trembëdhjetë për shoqëruesetë shoqëruar poezipoezitë e tyre. Nga violinëviolina dhe violëviola mesjetar qëmesjetare rrjedhin shumë instrumente me tela, që në zhvillimet e tyre të mëtejshëmmëtejshme çoiçuan në katër instrumente të familjes së harqeve. Me një reduktim të purpurt, për shembull, rrjedh violinëviolina moderne (ajo ende mban emrin vogëlzvogëlues); "krah bas violë" erdhi cello.
 
===Viola si paraardhëse e violinës===
 
Historia [redakto]
 
Vjollcë mund të konsiderohen si trashëgimtar të muzikës shëndoshë, një instrument muzikor përdorur nga trovieri dymbëdhjetë-shekullit trembëdhjetë në shoqëruese poezi e tyre. Nga violinë dhe violë mesjetar që rrjedhin shumë instrumente me tela, që në zhvillimet e tyre të mëtejshëm çoi në katër instrumente të familjes së harqeve. Me një reduktim të purpurt, për shembull, rrjedh violinë moderne (ajo ende mban emrin vogël); "krah bas violë" erdhi cello.
 
 
Viola si një paraardhës i violinë [redakto]
 
Besohet se është një violë e violinë paraardhës për disa arsye. Së pari "Dhunë" është përdorur si parashtesë për emrat e të paktën dy instrumente të tjera me tela përfshirë violinë, pastaj viola do të jetë një më të vogël, por kjo teori nuk ka qenë ende provuar. Në vendin e dytë është quajtur në dyshim ekzistencën e violinës në shekullin e gjashtëmbëdhjetë për shkak kërkesën e violets ishte i lartë, por kjo ishte për shkak të faktit që muzika e asaj kohe përdorur instrumente për të shoqëruar zërin e njeriut dhe violë ishte i përshtatshëm extension për këtë qëllim. Së fundi kjo mund të duket e çuditshme që ne kemi bërë shumë më të purpurtë të shekullit të gjashtëmbëdhjetë që violinë ose cello, dhe kjo çon përsëri në përfundim se violë është paraardhësi i dy instrumenteve. Në fakt kjo mund të jetë e mundur, sepse nuk violas, veçanërisht duke u njohur, kanë rezistencë më të mirë për veshin.
 
==Bibliografia==
 
* Giampiero Tintori, instrumente muzikore, Tomo II, Torino, UTET, 1971, fq. 707-710
Bibliografi [redakto]
* Universale Fjalor enciklopedik e muzikës dhe muzikantë, të drejtuar nga Alberto Basso - Shkoni te nje, vol. IV, Torino, UTET, 1984, fq. 716-718
 
* Yehudi Menuhin, William aguliçe, violinë dhe violë. Teknikë dhe interpretim, historia dhe repertor, Padova, Muzzio, 1983
* Giampiero Tintori, instrumente muzikore, Tomo II, Torino, UTET, 1971, fq. 707-710
* Maurice W. Riley, Historia purple, ed. en. nga Elena Belloni Filippi, Firenze, Sansoni, 1983
* Universale Fjalor enciklopedik e muzikës dhe muzikantë, të drejtuar nga Alberto Basso - Shkoni te nje, vol. IV, Torino, UTET, 1984, fq. 716-718
* Viola në muzikë - (Në anglisht) Roli i violë në muzikë. Informata, përshkrimet e këngëve, video, muzikë fletë, fotografi midi pa pagesë, update feeds.
* Yehudi Menuhin, William aguliçe, violinë dhe violë. Teknikë dhe interpretim, historia dhe repertor, Padova, Muzzio, 1983
* Maurice W. Riley, Historia purple, ed. en. nga Elena Belloni Filippi, Firenze, Sansoni, 1983
 
 
* Viola në muzikë - (Në anglisht) Roli i violë në muzikë. Informata, përshkrimet e këngëve, video, muzikë fletë, fotografi midi pa pagesë, update feeds.
 
 
* Klasike klasike muzikë log Portal, dhe mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar klasike
 
[[Kategoria:Instrumente muzikore]]

Menyja e lëvizjeve