Ndryshimi mes inspektimeve të "Doktor i Filozofisë"

Jump to navigation Jump to search
v
Në kontekstin e gradës akademike, termi "filozofi" nuk i referohet vetëm fushës apo disiplinës akademike të [[Filozofia|filozofisë]], por përdoret në një kuptim më të gjerë në përputhje me kuptimin origjinal të saj [[Greqishtja e lashtë|gjuhën e vjetër greke]] që do të thotë, "dashuria e urtësisë" (love of wisdom). Në shumicën e vendeve të [[Evropa|Evropës]], fushat e tilla si ([[Historia|histori]], filozofi, shkenca sociale, [[Matematika|matematikë]], dhe filozofi natyrore/[[shkencat natyrore]])<ref>Sooyoung Chang, ''Academic Genealogy of Mathematicians'', World Scientific, 2010, p. 183.</ref> pastaj edhe të tjerat përveç [[Teologjia|teologjisë]], [[ligji]]<nowiki/>t, dhe [[Mjekësia|mjekësisë]] (veprimtaritë e ashtuquajtura profesionale, të zanatit (zejtare), ose ato teknike apo edhe të programit mësimor) tradicionalisht kanë qenë të njohura me termon ose fjalë filozofi, pastaj edhe në [[Gjermania|Gjermani]] dhe gjetiu në [[Evropa|Europë]] fakulteti themelor ose fakulteti i [[Shtatë artet e lira|arteve liberale]] njoheshin më shumë me emërtimin "Fakulteti i Filozofisë".
== Shih edhe ==
* [[Doktor i Shkencave]]
* [[Deklarata e Bolonjës]]<br>
* [[Procesi i Bolonjës]]<br>

Menyja e navigimit