Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Kuzhina shqiptare"

Refuzoi 3 ndryshimet e fundit të tekstit (nga Orgenciku, Vetem humor dhe 79.106.109.132) dhe riktheu rishikimin 1702039 nga Liridon
[redaktim i pashqyrtuar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
(Refuzoi 3 ndryshimet e fundit të tekstit (nga Orgenciku, Vetem humor dhe 79.106.109.132) dhe riktheu rishikimin 1702039 nga Liridon)
Pija më tradicionale alkoolike është rakia (një lloj Brandy i prodhuar nga rrushi). Në disa zona të Shqipërisë prodhohet edhe rakia e kumbullës (Korçë, Dibër), ajo e manit (Boboshticë etj). Shqipëria është gjithashtu e njohur edhe për prodhimin e konjakut Skënderbej, i përmendur për shijen dhe aromën e tij. Konjaku shqiptar ka fituar gjithashtu edhe çmime ndërkombëtare.
Ndër pijet jo alkoolike është për tu përmendur boza (një pije freskuese me bazë misrin), e prodhuar në veri të vendit sidomos në krahinën e Kukësit si dhe rrehania, e cila vjen nga lëngu i rrushit dhe është pije tipike e Skraparit.
 
== Burimet ==