Dallime mes rishikimeve të "Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(U kthye versioni 1768819 i bërë nga 79.94.201.21 (diskutimet))
No edit summary
Kosovar muti[[File:University of Pristina - Faculty of Philology 2.JPG|thumb|[[Fakulteti i Filologjisë i Universitetit të Prishtinës]]]]
[[File:University of Pristina - Campus Map.JPG|thumb|Harta e Kampusit të [[Universiteti i Prishtinës|Universitetit të Prishtinës]]]]
'''Seminari Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare''', i njohur në fillim si '''Seminari i Kulturës Shqiptare për të Huaj''', është një takim i përvitshëm dhe i rëndësishëm shkencor e profesional nga fusha e [[Albanologjia|shkencave albanologjike]], i cili që nga viti [[1974]] tradicionalisht organizohet në [[Prishtinë]].<ref name="ATA">[https://www.ata.gov.al/en/prishtina-international-seminar-on-albanian-linguistics-literature-and-culture/ Prishtina – International Seminar on Albanian Linguistics, Literature and Culture], 18 August 2014, https://www.ata.gov.al</ref> <ref>[https://www.slobodnaevropa.org/a/studenti-iz-srbije-na-seminaru-o-albanskom-jeziku/25093013.html Priština: Studenti iz Srbije na seminaru o albanskom jeziku], https://www.slobodnaevropa.org</ref> <ref>[http://e-vijesti.com/pristina-otvoren-35-medunarodni-seminar-albanskog-jezika-knjizevnosti-i-kulture Priština: Otvoren 35. Međunarodni seminar albanskog jezika, književnosti i kulture], 15.08.2016, http://e-vijesti.com, 8.09.2017.</ref> <ref name="AGA">[https://www.ata.gov.al/en/international-seminar-of-albanian-language-literature-and-culture-begins-in-prishtina/ International Seminar of Albanian Language, Literature and Culture begins in Prishtina], https://www.ata.gov.al</ref> Qëllimi primar i organizimit të tij fillimisht ishte ofrimi i ndihmës për studentët dhe studiuesit e huaj që interesohen për gjuhën, letërsinë e kulturën shqiptare si dhe për shkencat albanologjike. Seminari ka një karakter shumë - dimensional dhe multi-disiplinar. Me kalimin e kohës, kjo ngjarje është shndërruar në një [[Shkolla|shkollë]] të llojit të vet nga fushat e [[Gjuha shqipe|gjuhës]], [[Letërsia shqiptare|letërsisë]] dhe [[Kultura e Shqipërisë|kulturës shqiptare]] si dhe të [[Albanologjia|albanologjisë]] në përgjithësi. <ref>[http://www.mfa-ks.net/?page=5,115,897 Seminar, school for Albanology], http://www.mfa-ks.net</ref> <ref>[http://www.mfa-ks.net/?page=3,115,897 Seminar, škola albanologije], http://www.mfa-ks.net ([[Gjuha malazeze|Malazezisht]])</ref> <ref>[http://www.kosovapress.com/en/news/international-seminar-on-albanian-language-literature-and-culture-underway-126214/ International Seminar on Albanian Language, Literature and Culture underway], http://www.kosovapress.com</ref>
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve