Ndryshimi mes inspektimeve të "Ehli Bejti"

Jump to navigation Jump to search
1.575 bytes removed ,  3 vjet më parë
grisje
v
(grisje)
{{grise|mungese totale e referencave}}
{{hulumtim vetjak}}
{{pa referenca}}
{{pp}}
[[Skeda:Muhammad Family-tree-en.png|parapamje]]
'''Ehli Bejti'''
Të gjithë myslimanët janë të një mendimi se një komision prej dijëtarëve jahudi dhe Priftërinj të e Naxhranit shkuan tek Profet Muhamedi (sa). Profeti i ftoi që të grumbullojmë tërë familjet tona dhe tuajat në një vend dhe të lusim Allahun që ta mallkoi gënjeshtarin. Allahu (xhsh) e zbriti këtë ajet duke thënë: {E kush të kundërshton ty në çështjen e tij (Isait) pasi të është e ditur e vërteta ti thuaj: «E jani t’i thërrasim bijtë tanë dhe bijtë tuaj grate tona dhe grate tuaja, vetat tona dhe vetat tuaja, mandej sinqerisht të lutemi për mallikim dhe mallkimin nga ana e Allahut ta hedhim kundër gënjeshtarëve}. (Ali Imran 61).
Kur zbardhi dita ata erdhën tek Profeti dhe me Të ishin [[Aliu|Ali ibën Ebi Talibi]], Fatimeja, [[Hasani]] dhe [[Hyseni|Hysejni]].
Krishterët thanë : Cilët janë këta?
 
Profeti (sa) tha : Ky është djali I xhaxhait tim dhe trashëgimtari im, kjo është bija ime Fatimeja, dhe këto të dy (Hasani dhe Hysejni) janë fëmijët e mi.
Komentimi I ajetit në thënien bijtë tanë është (Hasani dhe Hysejni) (alejhima selam) dhe gratë tona (Fatimeja) dhe vetat tona (Ali ibën Ebi Talib).
Pastaj Profeti (sa) tha : O Zoti im këto janë Ehli Bejti (Familja ime).
Pastaj i tha Aliut: Ti je tek unë ashtu siç ka qenë Haruni tek Musai me përjashtim se nuk ka Profet mbas meje.
Pra Ehli Bejti janë : Aliu, Fatimeja Hasani, Hysejni.
 
[[Kategoria:Familja e Muhammedit| ]]
[[Kategoria:Islam]]
[[Kategoria:Bektashi]]

Menyja e navigimit