Dallime mes rishikimeve të "Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë"

Jump to navigation Jump to search
* Kolonia shqiptare në Greqi: [[Dhimitër Zografi]], [[Dhimitër Mborja]], [[Dhimitër Berati]], [[Dhimitër Ilo]]
 
== ReaksionetReagimet endaj Shpalljes së Pavarësisë ==
Shpallja e Pavarësisë ishte një akt me rëndësi jetike për popullin shqiptar. Ajo, nga njëra anë, mbylli një epokë të tërë luftërash e përpjekjesh shekullore për të hequr qafe zgjedhën e huaj, për të ruajtur tërësinë territoriale të atdheut e për të formuar shtetin e lirë kombëtar shqiptar duke kurorëzuar veprën e Rilindjes dhe, nga ana tjetër, hapi një epokë të re, një epokë luftërash e përpjekjesh të tjera për ta mbrojtur pavarësinë e fituar nga rreziqet e jashtme e të brendshme, për të siguruar bashkimin kombëtar të gjymtuar rëndë dhe për të vendosur rendin demokratik.
 

Menyja e lëvizjeve