Dallime mes rishikimeve të "Skënder Anamali"

Jump to navigation Jump to search
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
==Veprimtarit gjatë karrierës së tij si arkeolog==
 
* Së bashku me arkeologun tjetertjetër pionier H. CekenCekën grumbulloi material nga terreni dhe hapin Muzeun e parë Arkeologjik në Tiranë.
* Ne vitet 1948-1952 pasojnë ekspeditat e para informative në qendrat e medha arkeologjike të Shqipërisë.
* Ne vitet 1952-1956 kryen gërmime në varrezat tumulare te MatittëvMatit dhe në qytetin e AmantiesAmantisë.
* Ndërsa ne vitet 60- të fillon gjurmimin e Kutltureskulturës arbërore të Komanit (Krujë, Koman, Bukël, Shurdhah) dhe në kalatë antike të vona e mesjetare (Stelush, Pogradec, Kaninë, Berat etj).
* Në vitet 1970-1980-të gërmimet në bazilikat Lin dhe Ballsh, qytetet Shkodër e Butrint, si dhe një ekspeditë e parë në KosoveKosovë (Llashticë, 1980).
* Bashkautor në konceptimin dhe paraqitjen e Muzeut Arkeologjik Tiranë dhe pavionit të arkeologjisë në Muzeun Kombëtar,
* Muzeut të Armëve Gjirokastër,
* Muzeut të Skënderbeut në Krujë etj.
* AntarAnëtar i Shoqatës Ndërkombëtare për EpigarfineEpigrafine Greke dhe Latine me qendër në Paris.
* Pjesmarrje aktive në Konferencën e Studimeve AlbanaologjikeAlbanologjike (1969),
* në dy Kuvendet e Studimeve Ilire ( 1972, 1985)
* dhe Konferencën për Formimin e Popullit Shqiptar (1982).
* Pjesmarrje të shumta në veprimtari ndërkomëtare(ndërkombëtare (Sofje, Beograd, Stamboll, Bukuresht, Taranto, Kortona, Lyon, Clermond Ferrand, Grenoble, Ravenë, Split, etj).
* Lektor elokuent i Historisë së lashtë dhe Arkeologjisë në Universitetin e Tiranës.
 
 
==Botimet shkencore==

Menyja e lëvizjeve