Ndryshimi mes inspektimeve të "Anamorava"

Jump to navigation Jump to search
1 byte removed ,  3 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Anamorava''' përbëhet prej pjesës së luginës dhe skajeve malore të maleve të [[Malet e Karadakut|Karadakut]] në të djathtë dhe maleve të [[Zhegocit]] e [[Koznikut]] në të majtë. Anamorava përbëhet prej fushës së [[Vitia|Vitisë]], të [[Gjilani]]t dhe të [[Kamenica|Dardanës]] (Kamenicës) me një sipërfaqe rreth 650 km katrorë, me nji gjatësi mbi 40 km dhe gjerësi mbi 16 km, me fund të lartë 500 m dhe anët e larta deri 1000 m.
 
Pjesa e krahinës të Anamoravës në [[Komuna e Dardanës|komunen të Dardanës]] përmban këto fshatra: Topanicë, Shipashnica e Poshtme, Shipashnicë e Epërme, Strelicë, Rogaçicë, Petroc, Novosellë, Muçivërca, Moçar, Koretin, Kopernicë, Kolloleç, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Hogosht, Hodonoc, Grizimë, Dajkoc, Çarrakoc, Bllatë, Berivojcë. <ref name="Sadiku">{{cite web|last=Sadiku|first=Sinan|title=Shtrirja hapësinore e Gallapit në komunën e Dardanës dhe emërtimi i vendbanimeve|url=http://www.zemrashqiptare.net/news/id_26612/Sinan-Sadiku:-Shtrirja-hap%C3%ABsinore-e-Gallapit-n%C3%AB-komun%C3%ABn-e-Dardan%C3%ABs-dhe-em%C3%ABrtimi-i-vendbanimeve.html|publisher=Zemra Shqiptare|accessdate=3 Shkurt 2018}}</ref> ‎
Pjesa e krahinës të Anamoravës në [[Komuna e Dardanës|komunen të Dardanës]] përmban këto fshatra:
Topanicë, Shipashnica e Poshtme, Shipashnicë e Epërme, Strelicë, Rogaçicë, Petroc, Novosellë, Muçivërca, Moçar, Koretin, Kopernicë, Kolloleç, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Hogosht, Hodonoc, Grizimë, Dajkoc, Çarrakoc, Bllatë, Berivojcë. <ref name="Sadiku">{{cite web|last=Sadiku|first=Sinan|title=Shtrirja hapësinore e Gallapit në komunën e Dardanës dhe emërtimi i vendbanimeve|url=http://www.zemrashqiptare.net/news/id_26612/Sinan-Sadiku:-Shtrirja-hap%C3%ABsinore-e-Gallapit-n%C3%AB-komun%C3%ABn-e-Dardan%C3%ABs-dhe-em%C3%ABrtimi-i-vendbanimeve.html|publisher=Zemra Shqiptare|accessdate=3 Shkurt 2018}}</ref> ‎
 
Gjith fshatrat të komunës së [[Ranillugu|Ranillugut]] i takojnë krahinës të Anamoravës.

Menyja e navigimit