Dallime mes rishikimeve të "Newborn"

Jump to navigation Jump to search
48 bytes removed ,  3 vjet më parë
Refuzoi 6 ndryshimet e fundit të tekstit (nga Edi.00) dhe riktheu rishikimin 1832620 nga Edi.00
(Refuzoi 6 ndryshimet e fundit të tekstit (nga Edi.00) dhe riktheu rishikimin 1832620 nga Edi.00)
[[Figura:New Born.jpg|thumb|350px|Skulptura NEWBORN]]
'''Monumenti i Newborn''' ('''NEWBORN''') është një skulpturë [[Tipografia|tipografike]] dhe tërheqje turistike në [[Prishtina|Prishtinë]], [[Kosova]]. Është e lokalizuar përballë [[PallatiPallatit i RiniseRinisë dhe Sporteve|Pallatit ([[Pallati Rinisëi Rinise dhe Sporteve]]), dhe është promovuar më 17 Shkurt 2008, në të njëjtën ditë kur [[Kosova]] shpalli pavarësinë nga [[Serbia]]. Monumenti përmban fjalën angleze “[[Newborn]]” në shkronja te mëdha, te cilat janë ngjyrosur me ngjyrë te verdhë të qelët kur monumenti ishte zbuluar për here të pare. Monumenti, më vonë ishte ngjyrosur përsëri me [[Flamuri|flamuret]] e shteteve të cilat e njohin [[Kosova|Kosovën]]. Newbroni do të ngjyroset ndryshe qdo 17 Shkurt. Monumenti i tërheqi mediat internacionale për të raportuar pavarësinë e Kosovës, dhe ishte përfshirë dukshëm edhe në faqen e pare të [[The New York Times]].<ref>{{cito uebin|last1=Times|first1=New York|title=The New York Times|url=https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_York_Times|website=en.wikipedia.org|publisher=New York Times}}</ref>
 
'''Monumenti i Newborn''' ('''NEWBORN''') është një skulpturë [[Tipografia|tipografike]] dhe tërheqje turistike në [[Prishtina|Prishtinë]], [[Kosova]]. Është e lokalizuar përballë [[Pallati i Rinise dhe Sporteve|Pallatit të Rinisë dhe Sporteve]], dhe është promovuar më 17 Shkurt 2008, në të njëjtën ditë kur [[Kosova]] shpalli pavarësinë nga [[Serbia]]. Monumenti përmban fjalën angleze “[[Newborn]]” në shkronja te mëdha, te cilat janë ngjyrosur me ngjyrë te verdhë të qelët kur monumenti ishte zbuluar për here të pare. Monumenti, më vonë ishte ngjyrosur përsëri me [[Flamuri|flamuret]] e shteteve të cilat e njohin [[Kosova|Kosovën]]. Newbroni do të ngjyroset ndryshe qdo 17 Shkurt. Monumenti i tërheqi mediat internacionale për të raportuar pavarësinë e Kosovës, dhe ishte përfshirë dukshëm edhe në faqen e pare të [[The New York Times]].<ref>{{cito uebin|last1=Times|first1=New York|title=The New York Times|url=https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_York_Times|website=en.wikipedia.org|publisher=New York Times}}</ref>
 
== Sfondi ==

Menyja e lëvizjeve