Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Janinës"

Jump to navigation Jump to search
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
 
Zona ishte e pushtuar nga trupat greke gjatë [[Lufta e Parë Ballkanike|Luftës së Parë Ballkanike]], dhe një pjesë e saj iu dha Greqisë në [[Konferenca e Londrës (1912–1913)|Londër në konferencën e Paqes]] në 1913, ndërsa pjesa tjetër Shqipërisë.
 
== Demografia ==
Nga 1520 deri në 1538, sipas [[Regjistrimi|regjistrimit]] osman, në Sanxhakun e Janinës kishte 32,097 familje të krishtera dhe 613 familje myslimane..<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?id=optXTg3ovBYC&pg=PA310&dq=%22Sanjak+of+Ioannina%22&hl=en&ei=5Wl4TtjbKIuSOrKvpKMN&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CDkQ6AEwAA#v=onepage&q=%22Sanjak%20of%20Ioannina%22&f=false|title=Elevating and Safeguarding Culture Using Tools of the Information Society|last=A. Mikropoulos|first=Tassos|publisher=University of Ioannina|accessdate=20 September 2011|year=2008|isbn=978-960-233-187-3|location=Ioannina|page=310}}</ref>
 
==Referenca==
 
[[Kategoria:Shqipëria osmane]]
 
== Demografia ==
Nga 1520 deri në 1538, sipas [[Regjistrimi|regjistrimit]] osman, në Sanxhakun e Janinës kishte 32,097 familje të krishtera dhe 613 familje myslimane..<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?id=optXTg3ovBYC&pg=PA310&dq=%22Sanjak+of+Ioannina%22&hl=en&ei=5Wl4TtjbKIuSOrKvpKMN&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CDkQ6AEwAA#v=onepage&q=%22Sanjak%20of%20Ioannina%22&f=false|title=Elevating and Safeguarding Culture Using Tools of the Information Society|last=A. Mikropoulos|first=Tassos|publisher=University of Ioannina|accessdate=20 September 2011|year=2008|isbn=978-960-233-187-3|location=Ioannina|page=310}}</ref>
 
== Referencat ==
{{Reflist}}

Menyja e navigimit