Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Kuvendi/Arkivi 13"

Jump to navigation Jump to search
:Nëse i referohemi termit ''Kosova Lindore'' duhet të parë më gjerë se thjesht Lugina e Prshevës (pra Presheva dhe Bujanovci) pasi Medvegje nuk përfshihet gjeogarfikisht në luginë megjithse gjeo-politikisht ne (shqiptarët) e vendosim. Lugina e Preshevës është një nocion gjeografik që përfshin vetëm Komunat Preshevë dhe Bujanovc ndërsa Kosova Lindore përfshinë luginë plus Medvegjën pjesët e tjera të [[Rrethi Jablanica|Jabllanicës]] dhe [[Toplica|Toplicës]] megjithse sot nuk përmenden më pasi shqiptarët e atjeshëm janë asimiluar ose natyralizuar forcërishtë nga shovinistët serbë. Definicioni si Kosovë Lindore vjen për të gjtha ato troje që përmenda më sipër e që ju morën Vilajetit të Kosovës. Pra unë jam për ndarjen e dy termave për atë çfarë ata përfaqësojn realisht. Për sa i përket lugisë mund ti referohemi edhe wiki en [http://en.wikipedia.org/wiki/Pre%C5%A1evo_valley]. [[User:IH|IH]] 29 nëntor 2011 0:57 (UTC)
 
::Edhe un jam i mendimit te njejte me IrvinI, dhe them se artikulli "Kosova Lindore" duhet te permirsohet, dhe te kete material me gjithperfshires per ate rajon. --[[Përdoruesi:Liridon|Liridon]] 29 nëntor 2011 12:06 (CET)
 
::Pajtohem me versionin e propozuar nga[[Përdoruesi:Sportishqiptar|Sportishqiptar]] te futet si i tille nje term Kosovë lindore, kjo me duket me gjithe perfshires si gjeopolitik edhe admnistrativ <nowiki>Koka11</nowiki>
 
:::Koka11 po ben pune shume te mire per te mbuluar artikujt e Kosoves Lindore. Ndersa une vetem bera nje pyetje, Irvi HykaIH me Liridonin i saktesuan gjerat. [[Përdoruesi:Sportishqiptar|Sportishqiptar]] 9 dhjetor 2011 03:55 (CET)
 
== Aksesi per ne Kuvend ==

Menyja e navigimit