Ndryshimi mes inspektimeve të "Eritrea"

Jump to navigation Jump to search
No change in size ,  2 vjet më parë
v (shtova koordinatat)
Me sundimin feudal i Negus Bahr e brendshme malore me mbizotërim të krishterë dobësuar rëndë nga shekulli i 17 deri në kohët moderne, zona u mbiquajt Mereb Mellash nga vendasit dhe Etiopisë fqinje ashtu, do të thotë "përtej Mereb" (në Tigrinja). Ky emër përcaktuar territorin si në veri të lumit Mareb që në këtë ditë është një kufi natyror midis shteteve moderne e Eritresë dhe Etiopisë. [16] Rreth të njëjtën zonë edhe erdhi për t'i referohemi si Hamasien, një emër që mbijetuan deri kohët moderne, caktimin e një zonë shumë më të vogël (provincë) menjëherë përreth kryeqytetit Asmara, deri duke u zhytur në ndarjet e reja administrative në 1994. Në këto zona, autoriteti feudale ishte veçanërisht i dobët ose nuk ekzistojnë, dhe autonomia e fshatarësi landowning ishte veçanërisht i fortë, një lloj rregulli republikane ishte i përhapur, i qeverisur nga ligjet zakonore lokale ligjëruar nga këshillat e zgjedhur të madh (shimagile). [17] Në 1770 , të skocez James Bruce studiues Hamasien dhe Abisini përshkruan si "vende të ndryshme që shpesh janë të luftuar" (SUKE, f. 25).
 
=== kolonializëmKolonializëm ===
Kolonizimi italiane filloi ndoshta me blerjen e lokalitetin e Assab nga një prift katolik romak me emrin Xhuzepe Sapetto vepron në emër të një kompanie të anijeve Xhenoveze quajtur "Rubattino" i cili e bleu tokë nga të Sulltanit afare e Obock (një vasal i osmanët) në vitin 1869. Kjo ndodhi në të njëjtin vit si në hapjen e Kanalit të pak nga. [18] Me miratimin e parlamentit italian dhe mbreti Umberto I i Italisë (pasua më pas nga djali i tij Victor Emmanuel III), qeveria e Italisë bleu pronat e kompanisë së Rubattino zgjeruar dhe pasuria e tij drejt veriut përgjatë bregdetit të Detit të Kuq drejt dhe më gjerë Massawa, cenuar më shpejt dhe për dëbimin e mëparshme "pasuria egjiptian", por takimin e rezistencë të ashpër në malėsisė Eritrean nga ushtria pushtuese e IV Yohannes perandori i Etiopisë.
Hekurudhave Eritrean u ndërtua gjatë kolonializmit italian.

Menyja e navigimit