Dallime mes rishikimeve të "Hibridët e panterave"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Hibridi që lind nga kryqëzimi mes [[luani]]t (''Panthera leo;♂'') dhe [[Tigresha|tigreshës]] (''Panthera tigris;♀'') quhet [[Ligri|'''ligër''']]. Me pamje si luan i madh me vija të përhapura, është hibridi më i madh i [[Macet|maceve]].
 
Hibridi që lind nga kryqëzimi mes [[tigri]]t (''Panthera tigris;♂'') dhe [[Luanesha|luaneshës]] (''Panthera leo;♀'') quhet '''[[Tigontigoni|tigon]]'''.
 
Hibridi që lind nga kryqëzimi mes [[luani]]t (''Panthera leo;♂'') dhe [[Ligresha|ligreshës]] (''Panthera leo'' × ''Panthera tigris;♀'') quhet [[Liligri|'''liligër''']]. Liligri i parë i njohur, i emëruar Kiara, lindi në vitin 2012 në Kopshtin zoologjik të Novosibirskut, në [[Rusia|Rusi]], në vitin 2012.<ref>{{cite news|title=Ligerungar – en världssensation|url=http://www.dn.se/nyheter/varlden/ligerungar-en-varldssensation/|accessdate=4 August 2013|newspaper=Dagens Nyheter|date=3 August 2013}}</ref>

Menyja e lëvizjeve