Ndryshimi mes inspektimeve të "Himni i Evropës"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
[[File:Ninth Symphony original.png|thumb|Faqe nga dorëshkrimi i Simfonisë së 9 të Bethovenit]]
'''Himni i Evropës''' i njohur ndryshe edhe si Himni i Gëzimit ose Ode Gëzimit (Titulli origjinal Gjermanisht: "An die Freude") është himni i Këshillit të Evropës dhe Bashkimit Evropian; të dyja i referohen asaj si Himni i Evropës.<br />
[[File:Beethoven.jpg|thumb|[[Ludwig van Beethoven]]]]
Që nga viti 1972, Himni Evropian është një pjesë nga preludi i ''Odës së Gëzimit'' të Friedrich Schiller si dhe të simfonisë së 9-të të Bethovenit të vitit 1823.
'''Himni i Evropës''' i njohur ndryshe edhe si Himni i Gëzimit ose Ode Gëzimit (Titulli origjinal Gjermanisht: "An die Freude") është himni i [[Këshilli i Evropës|Këshillit të Evropës]] dhe [[BE|Bashkimit Evropian;]], e ku që të dyja i referohen asaj si Himni i Evropës.<br />
Që nga viti 1972, Himni Evropian është një pjesë nga preludi i ''Odës së Gëzimit'' të [[Friedrich Schiller]]it si dhe të simfonisë së 9-të të [[Ludwig van Beethoven|Bethovenit]] të vitit 1823.
Himni është përgatitur për raste zyrtare të dy organizatave (të tilla si nënshkrimi i marrëveshjes), dhe është një nga simbolet Evropës. <br />
==Teksti origjinal (Gjermanisht)==
* [[Evropa (Himn)|Himni Kombëtar i Republikës së Kosovës]]
[[Kategoria:Himne kombëtare]]
[[Kategoria:Evropë]]
Anonymous user

Menyja e navigimit