Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjuha holandeze"

Jump to navigation Jump to search
fix stampa
(fix stampa)
{{Infobox Gjuha
|emri = Gjuha holandeze
|shtet = [[Holanda|Holandë]]
|emri origjinal =
|vendi = Evropë
|emri tjetër =
|folës = rreth 30 milionë
|shqiptimi =
|renditja = 40 of 6,000 gjuhë në listën e fjalëve
|shtet shtetet = [[Holanda|Holandë]]
|familja = [[Indoevropiane]]<br />[[Gjermanike]]<br />Gjermanike perëndimore
|krahina =
|emëri = Holandishte (Dutch)
|vendi = [[Evropë]]
|zyrtare = [[Holandë]]<br />[[Surinam]]<br />[[Belgjikë]]
|koha =
<!--Folësit-->
|njerëzit = 30 milion
|renditja = 40
<!--Filogjeneza (vetëm ato që duhën)-->
|fam1 = [[Indoevropiane]]
|fam2 = [[Gjermanike]]
|fam3 = [[Gjermanike perëndimore]]
|fam4 =
|fam... =
|dia1 =
|dia2 =
|dia3 =
|dia4 =
|dia... =
|sub1 =
|sub2 =
|sub3 =
|sub4 =
|sub... =
|shkrimi =
<!--Statusi zyrtar-->
|zyrtare kombi = [[Holandë]]<br />[[Surinam]]<br />[[Belgjikë]]
|minoriteti =
|institucioni = Nederlandse Taalunie
<!--Kodet e klasifikimit gjuhësor-->
|iso1 = nl
|iso2 iso1 = dutnl
|sil iso2 = nlddut
|iso3 =
|glotto =
|linguasphere =
|figura =
|përshkrimi =
}}
'''Gjuha holandeze''' (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermane Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në [[Holandë]], [[Belgjikë]] dhe [[Surinami|Surinam]], por edhe në [[Francë]] dhe [[Gjermani]] nga kolonitë holandeze.

Menyja e navigimit