Dallime mes rishikimeve të "Tretësirat"

Jump to navigation Jump to search
1 byte removed ,  3 vjet më parë
* Tretësira të vërteta, të cilat përbëhen prej grimcave që kanë diametër afro 1nm
* Tretësira koloidale, të cilat janë të përbëra prej grimcave me madhësi prej 1 deri 100 nm
 
Lëngjet dhe substancat e ngurta të tretura në gaze quhen ''Aerosole'', si psh: Deodorantët, Mjegulla, Tymi
 
''Emulzionet '' janë koloide në të cilat lëngjet janë të tretura në lëngje tjera apo substanca të ngurta, si: Majonezi, Djathi
 
'' Solet '' janë koloide kur substanca e ngutë tretet në lëngje apo substanca tjera të ngurta, si: Gelli, Ngjyrat
 

Menyja e lëvizjeve