Ndryshimi mes inspektimeve të "Tretësirat"

Jump to navigation Jump to search
76 bytes added ,  2 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
[[File:SaltInWaterSolutionLiquid.jpg|Right|thumb|180px|Tretësira fiziologjike e NaCl, e cila formohet duke shtuar substancën e tretur (NaCl) në tretës ( Uji) ]]
'''Tretësirat''' janë sisteme homogjene të përbëra nga dy ose më shumë komponentë. Nëse nga dy substanca është formuar një përzierje homogjene, një përzierje të tillë e quajmë tretësirë.
Tretësirat përbëhen prej dy komponentëve; tretësit dhe substancës së tretur.<ref name="auto">{{cite web|title=Solutions|url=http://www.chemistry.wustl.edu/~coursedev/Online%20tutorials/Solutions.htm|website=Washington University Chemistry
<ref name="auto">{{cite web|title=Solutions|url=http://www.chemistry.wustl.edu/~coursedev/Online%20tutorials/Solutions.htm|website=Washington University Chemistry Department|publisher=Washington University|accessdate=13 April 2018}}</ref>
Tretësi është komponentë e cila gjendet në sasi më të madhe, ndërsa substanca e tretur është komponentë me sasi më të vogël në tretësirë.
Tretësira ka gjendje agregate të njejtë me gjendjen agregate të tretësit.

Menyja e navigimit