Ndryshimi mes inspektimeve të "Simbolet e Evropës"

Jump to navigation Jump to search
 
== Moto ==
"Të bashkuar në diversitet" është moto e Bashkimit Evropian e miratuar më 4 maj të vitit 2000 në bazë të konkursitnjë konkursi të shpallur. Me këtë rast u përzgjodh proverbi latin i fituesit të çmimit Nobel, Ernest Theodore Monete: ''In varietate unitas!'' ose ''In concordia varietate!'' Ajo u pranua nga Presidenti i atëhershëm i Parlamentit Europian, Nicole Fontaine, si Diversité dans l'unité. Në vitin 2004, motoja u pranua edhe si pjesë e propozimit të Kushtetutës Evropiane (Neni I-8 mbi simbolet e BE-së), por Kushtetuta nuk u miratua dhe konsiderohej jozyrtare.
 
== Shih edhe ==
Anonymous user

Menyja e navigimit