Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Rrjeti Kompjuterik"

v
U kthyen ndryshimet e 217.73.143.117 (diskutimet) në versionin e fundit nga 1l2l3k.
[redaktim i pashqyrtuar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
v (U kthyen ndryshimet e 217.73.143.117 (diskutimet) në versionin e fundit nga 1l2l3k.)
Etiketa: Rollback
në rrjetin kompjuterik. Komunikimi i rrjetave kompjuterik nëpërmjet përcjellësave të telefonave kërkon disa pajisje shtesë.
Sinjali telefonik është i tipit analog dhe jo dixhital. Ndryshimi qëndron në faktin që, sinjali analog është proçesi marrjes së
alitsinjalit zanor ose pamor (në të shumtën e rasteve nga njeriu) dhe perkthehet në pulse elektronike. Sinjalet dixhitale e marrin sinjalin zanor ose pamor dhe e thyejnë në kode binare pra formojnë seri “1”-sh dhe “0”-sh. Shumica e pajisjeve analoge janë telefonat, fakset, modemet etj.<ref name="albbrain.com">[http://albbrain.com albbrain.com]</ref>
 
Në figurën e mësipërme jepen hallkat në të cilat kalon sinjali si analog ashtu dhe dixhital.