Ndryshimi mes inspektimeve të "Namazi"

Jump to navigation Jump to search
20 bytes added ,  1 vit më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
[[FileSkeda:Salat positions.jpg|thumbparapamje|Falja e namazit]]
{{Islam}}
'''Namazi''' - është shtylla e dytë e Islamit, obligim i cili i shpallet [[Muhammedit a.s.]] gjatë udhëtimit të tij i njohur si [[Miraxh]]i. Namazi është [[obligim]] për të gjithë [[myslimanët]] të cilët jan të aftë psiqikisht dhe fizikisht (për [[të gjymtit fizikisht]] namazi është i obliguar por me lehtësime). Obligimi vendimtar i namazit është [[abdesi]], pa marrjen korrekte të abdesit namazi është i pa pranueshëm. Obligim gjithashtu është që [[kohët e namazeve|namazi të falet në kohën e vet]] e cila shpallet nëpërmjet [[Ezaniezani]]t. Gjat kryerjes së namazit myslimanët kthehen kah [[Qabja]].
[[File:Salat positions.jpg|thumb]]
'''Namazi''' - është shtylla e dytë e Islamit, obligim i cili i shpallet [[Muhammedit a.s.]] gjatë udhëtimit të tij i njohur si [[Miraxh]]i. Namazi është [[obligim]] për të gjithë [[myslimanët]] të cilët jan të aftë psiqikisht dhe fizikisht (për [[të gjymtit fizikisht]] namazi është i obliguar por me lehtësime). Obligimi vendimtar i namazit është [[abdesi]], pa marrjen korrekte të abdesit namazi është i pa pranueshëm. Obligim gjithashtu është që [[kohët e namazeve|namazi të falet në kohën e vet]] e cila shpallet nëpërmjet [[Ezani]]t. Gjat kryerjes së namazit myslimanët kthehen kah [[Qabja]].
 
== Argumente mbi faljen e namazit ==
 
;Kushtet e lidhura drejt përdrejt me faljen
# '''TekbiriTeqbiri fillestarë''' - është thënja ''All-llahu Ekber'' (All-llahu është më i Madhi) dhe me këtë hyhet në namaz.
# '''Të ndenjurit në këmbë''' -
# '''Rukuja''' -
 
== Pjesët e namazit ==
{{Kryesor|Falja e namazitReqati}}
 
Namazi, si lutje e organizuar dhe e caktuar sipas rregullave islame, ka disa pjesë përbërëse të cilat e përcjellin para dhe gjat kryerjes dhe pa të cilat namazi nuk llogaritet.
 
Pjesët që e përbëjnë namazin janë:
# Tekbiri[[Teqbiri]] Fillestar
# Të ndenjurit në këmb
# Rukuja
# [[Sexhde]]ja
# Sexhdeja
# Të ndenjurit ulur
# Dalja nga Namazi
726

edits

Menyja e navigimit