Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2019 Shqipëria"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(vendosja e kategorise)
No edit summary
Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.
 
Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri më 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqendruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni.Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni [https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2019 faqen] qendrore të garës.
 
Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktojnë këto artikuj.
 
==Rregullat==
# Çdo përdorues mund të marr pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime
# Artikujt të jenë të kompletuar, pa përdorimin e mjeteve për përkthim automatik.
# Kontributet duhet të jenë shkruara me një shqipe të mirë dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia-s.
# Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring do të marrin pikë.
# Artikujt duhet të jetë të paktën 2,000 bajt dhe të kenë të paktën 200 fjalë.
# Artikujt duhet të krijohen mes datave 21 mars dhe 31 maj 2018.
 
Në ditët e ardhëshme do keni më shumë detaje rreth garës.

Menyja e lëvizjeve