Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2019 Shqipëria"

ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
[[Skeda:CEE Spring Logo vertical-t.svg|thumb|CEE Spring]]
 
'''Wikimedia CEE Spring 20182019''' është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon.
 
Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa ''Pranvera'' që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).