Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut"

Jump to navigation Jump to search
Skeda 14-02-06-Parlement-européen-Strasbourg-RalfR-003.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej VIGNERON
Etiketat: Përpunim pamor Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Skeda 14-02-06-Parlement-européen-Strasbourg-RalfR-003.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej VIGNERON)
 
==Juridiksioni==
 
[[Skeda:14-02-06-Parlement-européen-Strasbourg-RalfR-003.jpg|parapamje|258px|Fasada e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut ]]
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka juridiksion në rast se kërkuesi ka qenë personalisht dhe drejtpërdrejtë viktimë e shkeljes së të drejtave dhe garancive të përcaktuara në Konventë apo Protokollet e saj. Shkelja duhet të jetë kryer nga një nga [[shteti|shtetet]] që kanë nënshkruar Konventën dhe kërkuesi duhet të ketë ezauruar shkallët e gjykimit në vendin ku kanë ndodhur shkeljet (zakonisht, kjo nënkupton ankimimin në gjykatën e duhur, e ndjekur nga apeli, dhe rekursi pranë [[Gjykata e Lartë|Gjykatës së Lartë]]), përpara së të paraqesë kërkesë te Gjykata. Nga momenti i zbardhjes së vendimit të Gjykatës së lartë, kërkuesi ka [[6|gjashtë]] muaj për të paraqitur kërkesën, pasi me mbarimin e kësaj periudhe kërkesa nuk mund të pranohet nga Gjykata.<ref name="ECHR" />
 

Menyja e navigimit